Metionina vs Glicina

Metionina vs glicina in alimentatia zilnica. Ambele sunt aminoacizi importanti pentru organism.

Metionina este un aminoacid esențial. Din fericire, metionina este ușor de achiziționat. În prezent, se găsește în cantități diferite în proteine ​​dietetice si in proteine ​​animale în mod special.

Este abundent în albușul de ou, fructe de mare, carne și fructe cu coajă și semințe. Mai jos sunt câteva exemple de alimente sunt bogate in metionină:

albușul de ou uscate: 2,79 g / 100 g.
spirulină uscata 1,15 g / 100 g.
carne de vită macră: 1,14 g / 100 g.
nuci de Brazilia până la 1,12 g / 100 g.
carne de miel macră: 01:09 / 100 g.
Bacon: 01:07 g / 100 g.
Parmezan: 0,96 g / 100 g.
piept de pui: 0,92 g / 100 g.
Ton: 0,88 g / 100 g.

Una dintre funcțiile principale ale metioninei este de a servi drept „donor de metil”, accelerând reacțiile chimice în interiorul corpului.

În mod similar cu metionină, glicină se găsește în diferite cantitati in proteinele dietetice.

Cea mai bogata sursa alimentara este proteine ​​de colagen de la animale, care este abundenta la oameni și multe animale (1).

Glicina este, de asemenea, în cantități mari în gelatină, o substanță făcută din colagen. Gelatina este frecvent utilizata ca agent de coagulare în industria aliementare.

Mai jos sunt câteva exemple de alimente bogate în glicină (2):

Gelatină pulbere uscată: 19,5 g / 100 g.
Carne de porc snacks-uri de piele: 11,92 g / 100 g.
Făină de susan scăzuta de grăsimi: 03:43 g / 100 g.
Piele de pui: 25,3 g / 100 g.
Albușul de ou uscate: 2,84 g / 100 g.
Bacon: 2,60 g / 100 g.
Carne de vită macră: 2,17 g / 100 g.
Sepie: 02:03 g / 100 g.
Carne de miel macră: 1,75 g / 100 g.

Glicina nu este un aminoacid esențial. Acest lucru înseamnă ca nu este nevoie sa il luam din dieta zilnica pentru a supraviețui. De fapt, organismul o poate poate produce din aminoacidul seric.

Glicina este un aminoacid neesential gasit in cantitati mari in piele, țesut conjunctiv, tendoane, cartilagii si oase. Care este problema cu Metionina?

Carnea provenita din muschi animalelor este bogata în metionină, care poate fi transformată într-un alt aminoacid numit homocisteina.

Spre deosebire de metionină, homocisteina nu se găsește în produsele alimentare. Acesta este format în organism atunci când metionină dietetica este metabolizata în principal în ficat.

Consumul excesiv de metionină poate duce la niveluri crescute de homocisteina in sange, mai ales când oamenii sunt deficitari în anumiti nutrienți, cum ar fi acidul folic.

Homocisteina este foarte reactivă în interiorul corpului, ceea ce o face potential daunatoare in cantitati mari. De fapt, un nivel ridicat de homocisteina a fost asociat cu boli cronice, cum ar fi bolile de inima (3, 4).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.